Pica d’Estats

Ruta cap a la Pica d’Estats, sostre de Catalunya, des del refugi de Vallferrera.

En Xavi i jo vam fer aquesta ruta en un dia i vam tardar aproximadament unes vuit hores. El camí fins a la Pica és llarg i en trams és força dur. Per aquest motiu molta gent també realitza aquesta excursió en dues etapes fent vivac a un dels dos estanys que trobem abans d’arribar al cim (Estats i Sotllo).

Els trams més durs serien la tartera que va de l’estany d’Estats fins al coll de Sotllo. Es fa molt feixuc ja sigui amb neu o bé a l’estiu amb la calor. S’ha de pujar amb paciència. Al coll del Sotllo tenim dues opcions: Baixem per França per després tornar a pujar per la vessant nord de la Pica o bé grimpar fins al Pic Verdaguer i enllaçar amb la Pica d’Estats.

Nosaltres vam decidir baixar per la part francesa. A l’alçada de l’estany de la Cometa d’Estats vam girar a la dreta i de nou tornar a pujar una forta tartera fins el coll de Riufred. Un cop allà vam atacar l’ascens a la Pica d’Estats.

El fet de pujar, baixar i tornar a pujar es fa realment dur. Però val la pena. Un cop has fet el cim i descansar allà una estona, tot contemplant la terra, no saps com però recuperes moltes energies per realitzar el descens amb aires renovats.

Track:

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6405534

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Fotos: Josep M. Baster i Xavi Baster

Deixa un comentari